Adina Rosetti este scriitoare, jurnalistă și co-fondatoarea De Basm (Asociația Scriitorilor pentru Copii și Adolescenți). Și, nu în ultimul rând, mama Clarei și a lui Anton. A publicat mai multe volume de proză pentru adulți și pentru copii, iar în iunie i-au apărut „Povestea kendamei pierdute” (Ed. Arthur) și „Aiurea-n tramvai. Aventurile lui Anton în Țara Cuvintelor Anapoda” (Curtea Veche Publishing). adinarosetti.ro
Campanie susținută de BRD Groupe Société Générale. Când totu-n jur e smart, de ce n-ar fi și hainele, se întreabă Victoria Dănilă, mama unei fete de 10 ani care și-ar fi dorit să aibă parte de așa ceva când fiica ei era nou-născută. Victoria a născut prematur, astfel că fiica ei a trebuit să fie monitorizată permanent o perioadă. Asta a adus stres și îngrijorări, care ar fi putut fi evitate cu ajutorul proiectului pe care ea îl dezvoltă acum - Minodora, o colecție de haine care monitorizează temperatura corpului, respirația și ritmul cardiac pentru copiii între zero și șapte ani.
Șapte români stabiliți în Germania ne-au povestit cum arată din diverse perspective sistemul educațional de acolo.
A fi bogat reprezintă adesea un avantaj pentru a fi admis la o facultate de prestigiu din SUA, arată un studiu realizat de cercetători de la Universitatea Harvard. 1 din 6 studenți face parte 1% cele mai bogate familii din SUA. Așadar, aproape 17% dintre studenții colegiilor americane de top vin din familii de milionari, arată publicația The New York Times. De ce ridică acest lucru probleme de inechitate? Pentru că acestea sunt colegiile ai căror absolvenți ajung să aibă un cuvânt de spus în politica americană.