După ce a lucrat 14 ani în publicitate, Alex Zamfir a redescoperit bucuria poveștilor scrise odată cu lansarea blogului celmaibuntata.ro, unde povestește de regulă într-un mod haios și relaxat (crede el) despre aventurile și provocările vieții de părinte. În 2020 a lansat THE FUNNY BRAND, o serie de jocuri sub forma unor seturi de cartonașe pe diferite teme, jocuri menite să îi ajute pe părinți să îi “smulgă” pe copii din fața ecranelor pentru a se distra și conecta unii cu alții.
Profesorul american de matematică Mark Saul a lucrat și cu olimpici, dar și cu copii din școli dezavantajate. A pornit de câteva ori și la vânătoare de minți prin Africa sau în mediile de imigranți din SUA. Într-o viață dedicată predării matematicii, a făcut și înconjurul lumii pentru a mentora cadre didactice. În drumul său spre festivalul de educație matematică ce a avut loc la Brașov la început de iulie, acesta a trecut prin redacția Școala9. Alături de Daniela Vasile, profesoară cu o experiență internațională în școli de top, și Măriuca Morariu, de la Aspire Teachers, am discutat despre „știința științelor” și cum poate fi ea coborâtă de pe piedestal și adusă mai aproape de viața reală și de inimile copiilor.
Ca profesor începător, uneori nu știi să răspunzi la toate întrebările elevilor sau ai probleme să-ți duci lecția până la capăt, când copiii sunt agitați. Cum rămâne o profesoară de 22 de ani motivată după astfel de zile?
Profesorii Monica Halaszi și Horia Corcheș arată prin exemple concrete ce urmări poate avea lipsa predictibilității. De exemplu, cum poți să mai penalizezi absențele care de obicei erau calculate pe semestru în absența semestrelor? O altă problemă este exmatricularea care pare imposibilă cu noile regulamente. Cei doi explică de ce.