18 ani, elevă la Colegiul Național Bilingv „George Coșbuc” din București. Îi place să observe, să asculte și să spună povești. Documentează și developează film la isopatrusute.
Meditațiile pot ridica nota la examen a unui elev cu 2-3 puncte, cred profesorii care au participat la cercetarea realizată de Digital Nation, în această vară. În pandemie, prin programul „Gata de Bac”, organizația a oferit meditații online elevilor din provincie la un sfert din prețul pieței. Au vrut să ajungă la cei care nu-și permit să facă pregătire și pasul următor ar fi să meargă și spre elevii care nici măcar nu se înscriu la examenele naționale. Școala 9 a vorbit cu profesorul de matematică Florin Stoica și cu reprezentantul Digital Nation Iris Ursea despre meditațiile online și cum ar putea deveni ele un supliment de încredere pentru grupurile defavorizate.
Are școala românească nevoie să introducă în materii tematica egalității de gen? Da, răspund categoric Irina Ilisei și Alexandra Columban, două dintre autoarele manualului pentru profesori „Egalitatea de Gen: Predarea și Integrarea în Învățământul Preuniversitar”. Într-un interviu pentru Școala 9, acestea explică de ce cadrele didactice trebuie să-și adapteze stilul de predare astfel încât să le vorbească elevilor despre echitate, stereotipuri, discriminare și bullying în același timp în care le predau despre romane, lecții de istorie sau teoreme matematice.
Calculatoare scoase din uz primesc o viață nouă cu ajutorul angajaților de la Ateliere Fără Frontiere, adică persoane vulnerabile care cu greu și-ar găsi de lucru în altă parte. Sunt șomeri de multă vreme sau care n-au avut niciodată un loc de muncă, victime ale violenței domestice sau traficului, persoane eliberate din pușcărie sau aflate în sistemul de probațiune. Calculatoarele reparate de ei ajung la școlile sau elevii care au nevoie, iar în perioada pandemiei această nevoie a explodat. Școala 9 a mers pe fiecare verigă din acest lanț al binelui: de la ONG-ul care a donat calculatoarele până la elevii de la Școala nr. 2 din Videle care au primit un laborator de informatică funcțional.