Sunt fotograf de la 12 ani. Mereu am încercat să demonstrez că o fotografie poate valora cât o mie de cuvinte. Provin dintr-o zonă muntoasă, iar când vezi genul acela de peisaj în fiecare zi, e mai ușor să te uiți la un cadru și să înțelegi ce se întâmplă fără a mai fi nevoie să îl descrii. Sunt student la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din București și băiatul cu camera peste tot.
„Slow education” este un concept derivat din paradigma „slow” (fără grabă), din care mai fac parte și alte mișcări sociale, cum ar fi „slow food”, ”slow travel” , ”slow fashion” sau „slow living”. Aceste mișcări sociale, generate în jurul principiului ”fără grabă”, au avut ca punct de pornire anii ‘80, când un grup de activiști italieni a reacționat la deschiderea unui restaurant de tip fast-food. Inițiatorul mișcării, Carlo Petrini, a atras atenția asupra faptului că mâncarea fast-food venea la pachet și cu aspecte problematice: standardizare, deconectare, abandonarea unor practici tradiționale, cum ar fi mâncatul împreună sau mesele tihnite luate în familie.
Olimpiada Internațională de Matematică (IMO) din 1959, de la Brașov, a fost prima experiență internațională pentru viitorul președinte al secției de matematică a Academiei Române, președintele onorific al actualei ediții a IMO de la Cluj.
O librărie din Belarus a fost închisă, iar proprietarul acesteia a fost reținut aproape o lună de zile după ce a pus pe rafturi, anul acesta, poemul pentru copii, „Baladă pentru un mic remorcher”, scris de poetul rus Iosif Brodski, laureat al premiului Nobel pentru Literatură în 1987. Un tribunal din Minsk a decis, la sfârșitul lunii octombrie, să interzică poemul, fiind deja trecut pe lista „operelor literare extremiste”.