Bogdan a absolvit Facultatea de Fizică de la Universitatea Alexandru Ioan Cuza Iași și Masteratul de Astronomie de la Universitatea Aarhus din Danemarca. Din 2020, este profesor de matematică, fizică și astronomie la Herlufsholm Skole, una dintre cele mai prestigioase școli din Danemarca, clasată pe primul loc în ceea ce privește bunăstarea elevilor. Pe lângă profesia sa, Bogdan este comunicator științific și organizează festivalul anual „Fereastră către Știință” din Tecuci, prin care dorește să facă știința mai captivantă și mai accesibilă pentru toată lumea.
La un semestru după ce, dintr-un experiment, s-a așezat prima dată la catedră, la o școală din comuna Ciorăști, județul Vrancea, Costi Rogozanu spune fără să ezite că acolo vrea să „facă purici”. Într-o discuție cu Școala 9, jurnalistul a povestit despre cum au fost pentru el primele luni ca profesor de limba română în comunitatea natală, care include elevi nevoiți să se împartă între școală și munca fizică. Rogozanu predă pe înțelesul tuturor metafore și poezie folosind Instagram și versuri din manele și muzică pop.
Rodica Surcel lucrează cu 19 elevi în clasa ei din comuna Lița, județul Teleorman. Dar nu face aceeași materie cu toți.
În selecția „Educația în lume” din această săptămână am extras de peste tot din lume povești care inspiră. În părțile sărace ale Chinei, o profesoară de 72 de ani a creat o mișcare la nivel național și cu banii strânși construiește școli acolo unde educația se face în case de chirpici fără ferestre și curent electric. La mii de kilometri distanță și fără vreo legătură decât cea a solidarității, o arhitectă îi învață pe locuitorii din satele izolate senegaleze să construiască din materiale reciclate, inclusiv cauciucuri, școli.