colaboratoare

Carmen Stanciu

Sunt studentă la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, unde îmi cultiv pasiunea pentru scris și comunicare. Deși am început cu poezii, am reușit să mă adaptez rapid la scrierea de articole. Ceea ce mă motivează cel mai mult este să ascult oamenii și să le aflu poveștile, pe care le transpun apoi în cuvinte, oferindu-le astfel o voce prin intermediul scrisului meu.
Pentru mine, jurnalismul nu este doar o carieră, ci și o misiune de a reflecta realitatea prin prisma poveștilor autentice ale celor din jur.

Alte articole

Laborator

ALT-Școala / Cum să înveți să compui muzică, într-un curs de opt luni pentru copii și adolescenți

Redacția Școala 9

Campanie susținută de BRD Groupe Société Générale. Ramona Cojocaru, profesoară de muzică cu o experiență de 18 ani, a gândit un curs compact de opt luni de tehnologie muzicală pentru a crea generația de compozitori de mâine. Muzitech Pass a fost gândit pentru elevii de liceu și gimnaziu care vor să învețe mai mult despre muzică, dar nu știu de unde să înceapă. Prin acest curs, Ramona demitizează și o credință: producția muzicală e și pentru femei. Ea e un exemplu.

 

 

27.12.2023
Laborator

Editorial. Cum i-am vorbit copilului meu despre sex. Ipocrizia tabuurilor noastre

de Alex Zamfir

Un băiat de clasa a opta și o fată de a șasea au avut relații intime în toaleta școlii, într-un sat din Călărași. O știre care a polarizat o țară întreagă și a repus pe tabla opiniei publice tema educației sexuale în școli. Alex Zamfir, autorul blogului „Cel mai bun tată” a povestit pentru Școala 9 cum a abordat cu băiatul lui acest subiect atât de tabuizat. Alex face parte din generația de părinți cărora li s-a spus în adolescență că dacă se masturbează orbesc și care au crescut cu tot felul de alte mituri. Astăzi, bloggerul militează pentru educație sexuală și încurajează discuțiile deschise între părinți și copii.

30.03.2021
Laborator

Educația în lume. Prima școală „rezistentă la pandemie” se construiește în Peru

de Medeea Stan

O școală prietenoasă cu mediul de 929 de metri pătrați își va întâmpina elevii cu grădini verticale în apropierea unui râu din Lima. În Europa, elevii dintr-un oraș german povestesc de ce e important pentru ei să facă orele în clasă. Iar un cercetător austriac vorbește despre reținerile lui în privința întoarcerii copiilor în bănci. În zonele de conflict, pandemia a fost doar picătura care a umplut paharul: cum învață în general copiii de-acolo și cine poate apăra educația? Mai departe, școlile din SUA caută soluții pentru combaterea discriminării rasiale, dar se lovesc de acuzații de îndoctrinare a elevilor. 

09.05.2021