Este ilustrator freelancer și, cand nu desenează, modelează în porțelan. Ascunde pe unde merge câte un film foto și, recent, are o obsesie cu stampele japoneze (ukiyo-e).
Peste 155 de mii de elevi au susținut între 14 și 17 iunie probele Evaluării Naționale, a căror medie contează în proporție de 80% pentru admiterea la liceu. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat rezultatele elevilor, în cadrul unei conferințe de presă. Rezultatele au fost publicate pe edu.ro, iar fiecare candidat își va identifica nota după codul care i-a fost atribuit, datele fiind anonimizate începând din 2020. Media 10 au obținut-o 221 de candidați.
Există o legendă despre Tom Waits care spune că într-o zi acesta conducea pe autostradă, când prin minte a început să îi treacă o melodie nouă. Era splendidă, simțea cum îl copleșește prin frumusețea ei, dar cum se afla la volan, nu putea să o noteze. Cum nu-i dădea pace și începea să îl obsedeze, a ridicat ochii pentru o clipă spre cer și a implorat: nu vezi că conduc? Nu vezi că nu pot nota nimic acum? De ce nu îmi dai pace și nu mă lași nici să șofez atent? Dacă vrei să te pot nota și să te aduc pe lume, vino când nu fac ceva care mă împiedică să îți dau atenție! Iar dacă nu, du-te și bântuie pe altcineva! Du-te la Leonard Cohen, de exemplu!
Doi părinți au semnalat mai multor instituții un caz în care un elev a fost transferat de la Liceul „Ita Wegman” la Colegiul German „Goethe” înainte de primul semestru al clasei a IX-a, chiar dacă avea o notă mai mică decât ultimul admis, așa cum cere legea.
Ministrul Monica Anisie a făcut o derogare de medie, cu toate că un astfel de transfer este legal doar dacă elevul întrunește trei condiții: nu se poate deplasa din motive medicale și școala care acceptă transferul este cea mai apropiată de casă, dacă are media mai mare decât cea a ultimului admis și se respectă numărul maxim de elevi dintr-o clasă. Ultimele două reguli nu se aplică însă la elevul transferat.