colaborator

Daniel Zeno Șuștac

Zeno Daniel Șuștac este avocat, scriitor, doctor în filosofie, expert internațional în domeniul medierii. Deține și calitățile de mediator și practician în insolvență, a fost membru și vicepreședinte al Consiliului de Mediere mai bine de un deceniu. Este fondator și coordonator al grupului „Părinții Elevilor din România" și președinte al Asociației pentru Depolitizarea Educației. Din rolul de părinte, militează în mod constant pentru o educație de calitate și pentru respectarea drepturile elevilor și părinților. Este autorul satirelor educaționale Alandalia și Alandalia bis. Cochetează cu presa scrisă, este deseori invitat în platourile televiziunilor pe subiecte care au legătură cu educația.

Alte articole

Cancelarie

Editorial. Unde e meritul în vânătoarea de gradații de merit?

de Claudia Goga

16% din profesorii din România primesc gradații de merit, adică un plus de 25% la salariu pentru cinci ani. Asta înseamnă dosare voluminoase cu diferite adeverințe, în mare parte. Am urmărit cum a crescut piața hârtiilor în ultimii 13 ani, de când se acordă această premiere. Am dat peste site-uri care oferă contracost adeverințe, am fost martoră la adevărate lupte pentru întocmirea acestor dosare și găsirea cunoștințelor care le pot împinge mai în față. După o grevă generală care a adus în prim plan discuțiile, legitime de altfel, despre salariile profesorilor, cred că e timpul să vorbim fără perdea și despre cine le merită. 

11.07.2023
Cancelarie

Cine sunt profesorii Merito 2022. Secretarul de stat Sorin Ion, prezent la gală, a ironizat gradația de merit: „N-ați depus dosar cu șină? Nici participări la simpozioane?”

de Andreea Archip

14 profesori din toată țara au fost premiați pentru inovație la clasă în cadrul Galei Merito 2022. Aceștia au fost selectați din peste 350 de recomandări de cadre didactice de un juriu format din oameni de afaceri. „Laureaţii generaţiei a VII-a MERITO sunt exponenţi ai profesorilor care învaţă continuu, inovează, îşi duc practicile mai departe în afara claselor lor şi răspândesc Educaţie de calitate acolo unde nu există acces la aceasta”, au descris organizatorii profesorii premiați în acest an. 

18.05.2022
Laborator

Eliminarea tezelor, pro și contra. Ce spune un expert în evaluare: „După modelul acesta, ar trebui să scoatem toate notele, că și ele sunt stresante”

de Adelina Mărăcine

Un profesor de matematică și un expert în evaluare și analize educaționale au explicat, pentru Școala 9, de ce eliminarea tezelor poate fi cel mult o soluție de avarie, nu o normă. În acest timp, peste 300.000 de elevi spun că tezele sunt stresante și cer înlocuirea lor cu un test sumativ, fără ca nota să fie trecută obligatoriu în catalog.

12.11.2021