Mi-am dat seama că iubesc jurnalismul încă de la 13 ani, când am intrat într-o redacție pentru copii și adolescenți. Acum, după 10 ani, am terminat Jurnalismul la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din București și, tot aici, fac un master de Jurnalism Tematic. Nu pot să mă limitez la un singur domeniu; am ajutat pe social media la Starea Nației, am făcut evenimente la Fundația Doina Levintza și fac publicitate. Dar știu sigur că diversitatea asta mă ajută să caut și să cunosc povești adevărate, să le pun pe hârtie și prin ele să învăț cât mai multe lucruri.
„Părinții din ziua de azi trebuie să lucreze ca și cum n-ar avea copii și să crească copii ca și când nu ar lucra”, spune Ioana Axinte, CEO și cofondatoare One Learning. Cu o experiență în crearea de proiecte educaționale în Marea Britanie, Ioana împreună cu trei prieteni specialiști în IT și dezvoltare profesională, s-au gândit la o soluție ca să-i facă pe părinți și copii să petreacă un timp de calitate împreună. Practic, aleg cât timp au la dispoziție, tema și apoi scutură telefonul și primesc instrucțiunile. ONE Learning a câștigat o finanțare de 7.000 de euro în cadrul competiției Innovators for Children, accelerator pentru start-up-urile din domeniul educației.
Cei mai buni profesori de educație sexuală din licee sunt chiar adolescenții.
Diferențiat, cu fișe speciale și cu multe materiale didactice improvizate. Claudia Goga, profesoară cu experiență în învățământul special, prezintă câteva metode simple de predare a alfabetului pe care aceasta le folosește cu copiii săi atipici. Sunt metode care pot ajuta și profesorii care au în clasă elevi cu CES (cerințe educaționale speciale).