Are 25 de ani, este regizor de film documentar şi fotograf. Are un ochi în obiectiv și unul în nori.
Educația la distanță pune atâta presiune pe elevi, încât se poate ajunge și la sinucidere. S-a întâmplat cu doi liceeni din Indonezia. În timp ce Ungaria le oferă elevilor internet gratuit, Italia caută soluții să deschidă școlile în siguranță în ianuarie. Profesorii din Norvegia au fost atât de marcați de tragedia din Franța, când un coleg de-al lor a fost decapitat, încât nu mai vor să le arate caricaturile cu Profetul Mohamed elevilor la ore. Selecția Educația în lume din această săptămână.
Am fost profesor supraveghetor la unul dintre liceele bune din Cluj. La noi nu s-au anulat lucrări, nici nu au fost eliminați candidați, dar am avut și noi aceeași problemă cu scrisul pe fiecare lucrare a titlului testării: „examenul de bacalaureat”. După o săptămână obositoare ca profesor supraveghetor am rămas cu întrebarea: de ce nu e tipărit direct pe foaie titlul examenului și cum ar putea fi cu adevărat combătută frauda?
Reportajul „Cătunul care și-a dorit o școală”, realizat de Andreea Archip și Eli Driu (foto), a fost distins cu Premiul Juriului la competiția Superscrieri#13. De asemenea, jurnalista Scena9 Andra Mureșan, a luat locul 1 la secțiunea Debut jurnalistic și locul 2 la Reportaj pentru articolul „Femei care au ucis pentru viața lor”, scris pentru Hotnews.