A crescut în presa online (HotNews.ro, RFI România, TVRinfo.ro, BusinessCover.ro), dar nu s-a ferit de print, TV sau radio – unde a produs singura emisiune dedicată științei din radioul comercial. Acum crește branduri comerciale sau de ONG-uri în social media.
Cei mai mulți elevi se simt extenuați și spun că în acest an școlar au avut nevoie de mai mult ajutor din partea profesorilor de la clasă, arată studii recente. Părinții reclamă o exigență crescută a profesorilor după ce elevii s-au întors fizic la școală. Expertul în educație Ovidiu Pânișoară și psihologul Mircea Dragu explică pentru Școala 9 că stresul indus de pandemie i-a afectat pe elevi și pe profesori deopotrivă. Important este, spun specialiștii, ca aceștia să nu se situeze pe poziții opuse, ci să se ajute reciproc.
Ramona și Andreea Lupău, două surori gemene din județul Vaslui, au luat peste 9.50 la examenul de bacalaureat. Sprijinite de programul „Vreau în clasa a 9-a” al Fundației World Vision Romania, cele două fete s-au obișnuit să studieze intens în toți anii de școală, ca să ia examenele cu note mari și să intre la facultățile visate, dar și ca să fie mândria părinților plecați la muncă în străinătate.
„Cred că toți te vedeau doar ca pe o notă”, spunea o studentă chineză, reflectând asupra perioadei din liceu. Ce înseamnă notele pentru elevii și studenții chinezi? Cum se vede educația într-o țară care se situează constant pe primele locuri în clasamentul PISA?