Antropolog urban și consultant, interesat de cooperare internațională, politici publice sustenabile și industrii creative.
20 de profesori de la școli din Dolj, Olt, Gorj, Vâlcea și Bacău au avut ocazia, prin intermediul proiectului „NOROC în Educație” al Fundației Terre des hommes, să viziteze mai multe școli din Norvegia în luna martie. Două profesoare au povestit pentru Școala 9 ce le-a impresionat în călătorie și ce metode vor implementa la școlile lor. În unele cazuri, profesorii mai în vârstă de le ele din școală s-au crucit. „Și noi cum îi mai pedepsim?”, a întrebat un cadru didactic când a aflat că acolo nu se dau note.
Andra Parfene a absolvit Școala Gimnazială ,,Alexandra Nechita” din Vaslui cu media 10. Pasionată de literatură, eleva de 14 a ținut un discurs care i-a emoționat pe colegii și profesorii ei, un discurs despre valori și puterea educației. Școala 9 îl redă integral, ca un simbol al unei generații de absolvenți de clasa a opta care a trecut printr-un an greu. Spre deosebire de colegii lor de anul trecut prinși în restricțiile pandemiei, cei în jur de 170 de mii de fete și băieți din toată țara, absolvenți de clasa a opta, au putut să-și ia la revedere în curtea școlii.
Ministerul Educației din Rusia a cheltuit sute de mii de dolari pentru a dezvolta un curriculum pentru o nouă disciplină de o oră pe săptămână numită „Conversații despre ceea ce este important”, scrie publicația independentă Meduza. În clasele primare, elevii vor învăța despre „patriotism” și „dragostea pentru Rusia”, iar cei din clasele mai mari vor primi noțiuni mai complexe pro-Kremlin despre războiul împotriva Ucrainei.