Este fotograf, colaborează editorial cu publicații locale și internaționale și este autorul a două cărți de fotografie.
Oana Durcău, studentă în ultimul an la Automatică și Calculatoare la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, și-a propus să ajute elevii de liceu să ia o decizie mai informată cu privire la viitorul lor profesional. Cum? Alături de o colegă, a gândit platforma BWay, prin intermediul căreia adolescenții vor fi ajutați de studenți să-și aleagă facultatea potrivită. Cu ajutorul aplicației elevii pot să se înscrie și la evenimente de prezentare a facultăților și să ia legătura cu viitorii profesioniști din domeniu pentru a le împărtăși din experiențele lor. Proiectul lor a ajuns în finala competiției pentru start-up-uri în domeniul educației Innovators for children.
Zack Kass a plecat de la OpenAI, compania care a creat ChatGPT, pentru a ajuta revoluția inteligenței artificiale. A făcut asta „fiindcă adevărata schimbare nu vine din epicentru”, după cum a declarat pentru Fortune. Este un susținător al AI în educație, dar nu ratează nicio ocazie să atragă atenția și cu privire la riscuri. Prezent la București săptămâna trecută în cadrul evenimentului „Dare to learn”, Zack a vorbit despre pericolele social media la copii și de ce nu e suficient doar să interzici telefoanele în școli.
Tatiana Cauni, profesoară de Limba și Literatura Română la Liceul Teoretic „Emil Racoviță” din Baia Mare, predă prin metode ieșite din tipare și le dezvoltă copiilor încrederea în sine prin teatru. Elevii săi participă la festivaluri și concursuri de teatru, vând bilete la spectacolele lor pentru a-i sprijini pe tinerii nevoiași sau pe copiii ai căror părinți au plecat la muncă în străinătate. Au organizat spectacole și pentru victimele incendiului de la Colectiv. Profesoara lor îi învață că nu notele sunt cel mai important lucru pe care să-l faci în liceu și îi pregătește cu adevărat pentru viață.