A absolvit Facultatea de Limbi Străine și a lucrat mulți ani în print. De curând și-a (re)descoperit pasiunea pentru predat – i se mai spune și „profa de germană”. Are copii și pisici.
În timpul liber traduce și scrie cărți.
O educatoare din Fetești se filmează când lovește un copil în timpul activităților de la grădiniță și din greșeală trimite videoul pe grupul de Whatsapp al părinților. Se face o anchetă, educatoarea își cere pensionarea și iese din sistem. Într-un interviu pentru Școala 9, psihologul Ligia Moise explică mecanismele prin care un profesor ajunge să fie violent și subliniază faptul că nu doar victimele au nevoie de terapie, ci și agresorii. „Dacă noi nu ne ocupăm de agresori la modul corect, nu facem decât să cărăm apă cu ciurul și apoi să ne mirăm de câte victime avem”.
Ramona și Andreea Lupău, două surori gemene din județul Vaslui, au luat peste 9.50 la examenul de bacalaureat. Sprijinite de programul „Vreau în clasa a 9-a” al Fundației World Vision Romania, cele două fete s-au obișnuit să studieze intens în toți anii de școală, ca să ia examenele cu note mari și să intre la facultățile visate, dar și ca să fie mândria părinților plecați la muncă în străinătate.
E de-ajuns să mergi la școală ca să-ți schimbi viața?