Mihaela Ichim are 17 ani, învață la Colegiul Național „Unirea” din Focșani și-i place să observe, să analizeze și, când e cazul, să ia atitudine, mai ales în reprezentarea elevului.
Un expert australian în educație care lucrează cu 40 de directori de școli din România spune că liderii ar trebui să-și fure unii altora ideile care ar funcționa și în curtea școlii lor.
Am considerat întotdeauna că școala este acea instituție care trebuie să fie înaintea vremurilor, că profesorii sunt primii care descoperă noutățile și tendințele din domeniul lor ca să poată crea competențe adevărate pentru copiii din fața lor. M-au mirat mereu studiile care spuneau că profesorii sunt categoria cea mai rezistentă la învățare, și nu doar prin țara noastră – să nu perpetuăm mitul unicității noastre absolute.
Arta, emoțiile și relațiile se întâlnesc în podcastul In a relationship with #ARTS derulat de Fundația Friends for Friends din București. În fiecare episod din acest podcast se reunesc un psiholog, un profesionist din anumite zone ale artelor - dans, fotografie, literatură etc. și un tânăr din generația Z, pasionat de același subiect. Rezultatul: discuții emoționante despre relațiile cu cei din jur, fie romantice sau de altă natură ori și relația cu propria persoană.