Fotograf la DoR și membru al colectivului Documentaria. Lucrează din anul 2000 ca fotojurnalist. A lucrat la publicații precum Cotidianul și România Liberă, iar în 2013 a devenit freelancer.
Greva generală din Educație a dus în atenția societății personaje pe care, de regulă, le păstrăm într-un clasor sentimental: profesorii. Dar cum trăiesc, cu adevărat, cei care astăzi îi educă pe copiii noștri? Când şi-au cumpărat ultima dată cărţi sau haine? Cât de mult îşi permit să investească în timpul liber? Concret, câţi bani câştigă lunar? Site-ul de educație Şcoala 9 i-a întrebat pe profesorii care au protestat joi în Capitală cum arată viaţa lor din afara catedrei.
Cum să comunici într-un mod atractiv despre o disciplină pentru generațiile Z și Alpha? Într-o perioadă în care edfluencerii încep să câștige teren, cercetătorul Cristian Presură le-a vorbit elevelor de la tema de Comunicare a Științei din cadrul Școlii de Vară de Știință și Tehnologie de la Măgurele despre traseul său de la dublu corigent la fizică în liceu până la jobul de cercetător în Olanda. După 20 de ani în străinătate, Presură le-a mărturisit și că ar vrea să revină în țară să predea fizică la universitate.
Profesoara de română Mirela Tanc, de la Școala gimnazială „Oltea Doamna” din Oradea, se află printre cei 50 de profesori ai lumii nominalizați la Global Teacher Prize. Metodele ei inovative, cum ar fi predarea prin intermediul jocurilor video Minecraft și Fortnite, au fost apreciate la nivel internațional. Profesoara orădeancă participă de ani buni la proiecte pe tot Globul. Ca să combată bullyingul în clasa sa, a creat niște medicamente speciale, cum ar fi praful de înălbit limbajul, spray de gură contra înjurăturilor, pastile pentru coborârea tonului sau soluție pentru împăcări. De Ziua Mondială a Profesorului, 5 octombrie, vă prezentăm povestea unui cadru didactic cum și-ar dori să aibă toți.