profesoară de limba și literatura română

Monica Halaszi

Monica Halaszi lucrează în domeniul educației de 30 de ani. Predă limba și literatura română, este autoarea unor programe și manuale școlare, formator național și inițiatoarea concursului „Lectura ca abilitate de viață”. A publicat articole pe teme de educație în Dilema veche și în Tribuna învățământului. Și-ar dori ca școala românească să se recredibilizeze, iar vocea profilor să conteze cu adevărat. Nu crede că i s-ar fi potrivit o altă profesie, urăște când i se spune că este dascăl și și-ar dori să călătorească mai mult. Și fiindcă îi place să analizeze diverse aspecte din domeniul educației, s-a decis să scrie despre ele.

Alte articole

Cancelarie

PORTRET| Lăcrămioara Bozieru: „Sunt un profesor ca oricare alt profesor”

de Adriana Moscu. Fotografii de Matei L. Buță

Are 52 de ani. Pe 25 dintre ei i-a petrecut la catedră. Are tatuaje. Multe tatuaje. „Ce fel de profesor sunteți dumneavoastră cu tatuajele astea?”, a întrebat-o cândva un părinte. „De engleză”, a venit, firesc, răspunsul.

11.06.2020
Cancelarie

Alexandra Muscalu, profesoara din Ilfov care a transformat ședințele cu părinții în întâlniri unu la unu

de Ema Tănase

Alexandra Muscalu, profesoară de engleză în două localități din Ilfov, s-a încăpățânat să le arate copiilor cât de folositoare poate fi o limbă străină. După un an la catedră a realizat, cu ajutorul colegilor, o sală de lectură modernă care a dus și la scăderea abandonului școlar. Asta pe lângă vizitele acasă și întâlnirile regulate cu părinții. „E nevoie de a schimba școala într-un mediu prietenos, un mediu în care să nu existe teama de exprimare”, crede tânăra profesoară. 

06.10.2022
Laborator

(De)Conectat, o piesă de teatru despre cum putem să ne împăcăm după ce ne desparte social media

Redacția Școala9

Între două și șapte ore petrec românii online, după cum arată diferite cercetări din ultimii ani. Dezbaterile care se aprind în mediul online adesea distrug prietenii și îndepărtează familii. Proiectul (De)Conectat al Art Revolution explorează „modul în care fake news, ideile intolerante și radicale, amplificate de social media ne polarizează atât în spațiul online, dar mai ales în viața reală.” Premiera spectacolului are loc pe 1 și 3 noiembrie, de la ora 19.00, la Teatrul Masca. 

30.10.2024