Elevii unei clase de la Colegiul „Gheorghe Lazăr” din București au acuzat probleme la ochi după ce lampa cu ultraviolete a fost uitată aprinsă pentru trei ore. O situație similară s-a întâmplat și în urmă cu șapte luni într-o școală din Brașov. Medicul oftalmolog Alina Popa Cherecheanu a explicat pentru Școala9 cum afectează ochii expunerea accidentală la lampa cu ultraviolete, ce simptome apar și ce trebuie făcut pentru o recuperare rapidă.
Apariția aplicației ChatGPT, un chatbot cu inteligență artificială, a provocat dezbateri aprinse și a stârnit îngrijorări mai ales în domeniul educației. Întrebată, în limba română, ce este această aplicație, ChatGPT a răspuns că „este un model de limbaj dezvoltat de OpenAI, care poate fi utilizat pentru a genera text natural în diferite scopuri”. Între timp, compania spune că are în lucru și „un antidot”, adică o aplicație care să detecteze dacă un text e „probabil” scris de inteligența artificială.
Pe Superman, Iron Man și Wonder Woman i-am tot văzut în reviste de benzi desenate. Și pe Thor, pe Captain Marvel și pe Nick Fury. Dar Pristanda, Trahanache, Felix și Otilia imaginați cu căsuțe de dialog deasupra capului sunt o noutate. I-a creat ca personaje în reviste Mihai Grăjdeanu, profu’ de benzi desenate care vrea să-i ajute pe copii să înțeleagă mai ușor o lecție predată la școală.