Oana Ene este elevă în clasa a 11-a, profilul matematică-informatică bilingv engleză, la Colegiul Național „B. P. Hasdeu”din Buzău. Este pasionată de scris și de muzică, pe care le consideră „o formă de regăsire”. Cea mai mare pasiune a sa este limba franceză și își dorește să urmeze o carieră în diplomație.
Astăzi, de la ora 11.00, pe pagina de Facebook Documentaria este lansat proiectul de fotografie documentară „Viața în pandemie”. O parte importantă din viața în pandemie a fost școala, cu emoțiile și dilemele ei. Ioana Moldovan, Adrian Câtu, Bogdan Dincă, Andrei Pungovschi și Mircea Reștea au documentat prima zi de școală, după șase luni în care copiii au stat acasă. Școala 9 vă prezintă astăzi cum s-a văzut redeschiderea școlilor prin obiectivul unora dintre cei mai talentați fotojurnaliști români.
Copiii din grădinițe și școli vor putea citi poveștile ilustrate a patru personalități rome: regizoarea Alina Șerban, pictorul Eugen Raportoru, sociologul Gelu Duminică și soprana Isabela Stănescu. Doar un sfert dintre copiii romi au mers și la grădiniță iar adesea, cei care ajung, se confruntă cu segregarea și discriminarea. Proiectul Bare Rroma al Asociației Cu Alte Cuvinte încearcă să schimbe asta.
Profesoara Emi, personajul principal din filmul lui Radu Jude „Babardeală cu bucluc sau porno balamuc”, premiat săptămâna trecută cu Ursul de Aur, este interpretat de Katia Pascariu. Actrița are o experiență de peste 15 ani în teatru și film, dintre care 10 ani s-a implicat și în proiecte de teatru educațional. Într-un interviu pentru Școala 9, Katia a vorbit despre statutul profesorilor din România și despre dictatura părinților, două dintre temele din prim-planul filmului. „Pentru că ai cotizat la reabilitarea școlii, nu înseamnă că acum știi să predai matematică mai bine decât o profesoară”, crede actrița.