Alte articole

Cancelarie

(Nu) se pierd ore. Foarte personal, despre proiectul planurilor-cadru

de Horia Corcheș și Monica Halaszi

OP-ED. Mi s-a spus: ne-ai trădat! Susții că sunt destule două ore de literatură, tu, care scrii literatură! Eu cred că un profesor creativ poate să suplimenteze numărul de ore. Și poate să suplimenteze cu propuneri mai atractive, care să seducă elevii și să-i ancoreze în prezent, să le ofere șansa de a exersa argumentarea sau de a discuta literatură contemporană.

19.02.2025
Laborator

Dezvoltarea creierului la adolescenți e afectată de programul de somn. Studiu: cei care adorm târziu riscă să aibă probleme de comportament

de Alexandra Șerban

Obiceiurile copiilor de a sta treji până târziu în noapte le afectează creierul și comportamentul în anii următori, arată un nou studiu citat de The Conversation. Cercetătorii au studiat rutina de somn și comportamentul a 200 de adolescenți timp de șapte ani și au găsit o corelație potrivit căreia „păsările de noapte” prezintă un risc mai mare să fie agresivi, antisociali și să încalce regulile. 

12.11.2022
Laborator

Studentă ucraineană la Litere în Iași: „Nu pot să redau ce simt când îmi vine notificare: «Alertă din aer! Cernăuți! Fugiți într-un adăpost subteran»”

de Cristina Radu

Gabriela Maftei are 19 ani și este studentă la Iași, la Facultatea de Litere a Universității „Alexandru Ioan Cuza”, în anul trei. A terminat liceul la 16 ani, în Ucraina fiind doar 11 clase și imediat s-a înscris la studii în România. Din Cernăuțiul în care sună astăzi sirenele de mai multe ori pe zi, tânăra a transmis gândurile sale către Școala 9. 

04.03.2022