Jurnalist

Octavian Coman

Jurnalist independent, pasionat de reportaje și documentare.

Alte articole

Laborator

Rețeaua binelui. Calculatoare oprite în drumul spre casare pentru școlile și elevii care au nevoie

de Andreea Archip. Foto: Dumitru Angelescu

Calculatoare scoase din uz primesc o viață nouă cu ajutorul angajaților de la Ateliere Fără Frontiere, adică persoane vulnerabile care cu greu și-ar găsi de lucru în altă parte. Sunt șomeri de multă vreme sau care n-au avut niciodată un loc de muncă, victime ale violenței domestice sau traficului, persoane eliberate din pușcărie sau aflate în sistemul de probațiune. Calculatoarele reparate de ei ajung la școlile sau elevii care au nevoie, iar în perioada pandemiei această nevoie a explodat. Școala 9 a mers pe fiecare verigă din acest lanț al binelui: de la ONG-ul care a donat calculatoarele până la elevii de la Școala nr. 2 din Videle care au primit un laborator de informatică funcțional.

22.06.2021
Laborator

Soluții tehnologice pentru copii și tineri, finanțate cu 5.000 de euro. Cine poate participa la competiție

de George Herlaș

Innovators for children, programul dedicat dezvoltării și implementării soluțiilor tehnologice care îmbunătățesc viețile copiilor și tinerilor lansează o nouă ediție, iar înscrierile se pot face până pe 11 august. ONG-uri, startup-uri sau antreprenori sociali sunt invitați să se înscrie în program cu inițiative care să îmbunătățească viețile tinerilor prin soluții tehnologice. Câștigătorul programului va primi o finanțare de 5.000 de euro și va beneficia de o campanie de promovare.

09.08.2023
Clasă

Trei studenți români în străinătate, despre cum este combătut plagiatul în universitățile lor. „Nu văd nicio diferență între a fura din magazin și a copia”

de Antonia Pup

Jumătate dintre profesorii români din preuniversitar cred că elevii lor copiază în referate și alte lucrări pentru școală, fără să citeze sursele, arată un studiu realizat de Consiliul Național al Elevilor în această toamnă. Fenomenul pare scăpat de sub control. Chiar ministrul Cercetării și Digitalizării, Florin Roman, este acuzat că a plagiat în lucrarea de dizertație, potrivit Libertatea. Alte țări europene au găsit deja soluții eficiente de combatere a fraudei academice. Trei studenți români la facultăți din Marea Britanie, Franța și Germania au explicat cum percep ei fenomenul plagiatului și ce rigori li s-au impus în universități. 

12.12.2021