E absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării și face un master în producție audio-video. Capturează oameni prin obiectiv, lucrează la un site de muzică și scrie poezii.
Copiii din România vor continua să facă școală online de pe 11 ianuarie, când se termină vacanța. Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu susține că nu a avut suficient timp pentru a pregăti întoarcerea copiilor la școală, măcar a celor din clasele mici, dar se află pe lista de priorități. În contextul începerii vaccinării, există țări care au decis să își aducă măcar parțial elevii la școală din această lună. În Franța, copiii revin de azi, Italia, de pe 7 ianuarie, Germania pe 10, dar încă sunt discuții acolo, landurile nemțești având autonomie în a decide reîntoarcerea în clase și Marea Britanie pe 18, cu o întârziere de două săptămâni.
Misha Katsurin, un ucrainean în vârstă de 33 de ani, originar din Kiev, a creat un website cu sfaturi pentru cei ce nu reușesc să-și convingă părinții din Rusia de realitatea războiului, așa cum a pățit chiar el. Site-ul are două variante, în ucraineană și engleză. Se numește „Papapover”/„Dad, believe”. Sau „Tată, crede”, în română. „Așa cum noi suntem victimele agresiunii Rusiei, ei sunt victimele propagandei rusești”, e convins tânărul.
Peste 300 de specialiști din societatea civilă și mediul de afaceri au lansat un manifest cu propuneri pentru noua lege a educației care ar trebuie să fie gata până în septembrie 2023. Cele o sută de propuneri vizează, printre altele, cariera didactică, managementul școlilor, bugetul, curriculumul, alfabetizarea funcțională, digitalizarea. Vor ca școlile să aibă mai mare libertate în ce se predă elevilor, cariera didactică să fie deschisă și altor categorii profesionale și să înceapă cu practică și mentorat. Școala 9 vă prezintă propunerile acestora.