Este studentă în anul II la Comunicare. Caută și se caută, iar în timpul liber scrie și trăiește poezie (și nu numai).
Jumătate dintre profesori utilizează ChatGPT, aplicație de inteligență artificială (AI); 30% pentru o planificare mai rapidă a lecțiilor și pentru creativitatea la ore, arată un sondaj desfășurat în SUA. Aplicația lansată în noiembrie 2022 e din ce în ce mai populară și în România. Procentul profesorilor care se bazează pe ChatGPT este destul de ridicat, având în vedere că multe școli l-au interzis la clasă, ca să împiedice plagiatul în rândul elevilor.
Elevii de clasa a VIII-a care au susținut luni, 5 februarie, simularea Evaluării Naționale la Limba Română, au primit două texte la prima vedere: un fragment din romanul „În umbra ei”, de Simona Antonescu, și unul din articolul profesorului Liviu Papadima „Pisica mea în sala de lectură”, din Dilema Veche. Pe baza lor, elevii au avut de rezolvat câteva cerințe de vocabular, gramatică și de înțelegere a textelor. Profesoara Maria Melente explică în Școala 9, punct cu punct, ce ar fi trebuit să scrie viitorii absolvenți de clasa a VIII-a.
De trei ani de când fiica mea, Olga, nouă ani, merge la școală, obiceiul ședinței cu părinții îmi stă în gât ca un sâmbure.