Am 16 ani, scriu, îmi plac călătoriile cu trenul, aricii, culoarea galben și, uneori, școala.
Din ce în ce mai multe persoane cu vârsta de peste 60 de ani își creează conturi pe TikTok, una dintre cele mai populare rețele de socializare în rândul adolescenților, pentru a sfida stereotipurile legate de vârstă. În condițiile în care bunicii, de obicei, sunt văzuți drept tehnofobi, adică persoane care au fobie față de tehnologie, scrie The Guardian. Între timp, sute de persoane în vârstă și-au câștigat faima pe TikTok și ajung să fie urmăriți de milioane de persoane din întreaga lume.
Cât de relaxată ar trebui să fie ținuta unui elev în spațiul virtual? Ar trebui să poarte uniforma sau haine serioase, având în vedere că drumul până la școală înseamnă doi pași de la pat la birou? Jumătate de milion de elevi învață în continuare online din cauza situației epidemiologice. Experta în educație Anca Petrescu, profesor la Facultatea de Psihologie și Științele Educației din cadrul Universității din București, a explicat pentru Școala 9 de ce este importantă ținuta copiilor, chiar dacă ei sunt în fața unui ecran, și nu în bănci.
De teama pandemiei, profesorii de sport cer adeverințe medicale cu „apt sănătos” pentru toți elevii. Chiar dacă fac sportul online. Viorica Milea, un medic de familie din sectorul 6, spune că adeverințele sunt valabile doar la începerea unui nou ciclu școlar, adică pentru clasele I, a V-a și a IX-a. Cu toate astea, este asaltată cu cereri, acum mai mult decât în alți ani.
Inspectorul școlar pentru educației fizică, Laurențiu Oprea, spune că profesorul trebuie să fie asigurat în cazul unui accident: „Și când lucrează online fac efort fizic, că nu stau în fața calculatorului și se uită unii la alții.”