Fost clovn, actual muscă pe teren, mamă, biciclistă; veșnic cu dor de ducă.
Cine ar trebui să plătească pentru participarea profesorilor la banchetele de final de clasa a opta sau de liceu? Este o temă pe care a lansat-o profesorul bucureștean Cătălin Osiceanu, într-un apel făcut către profesori, pe rețelele sociale. El susține că fiecare trebuie să își plătească ce consumă atunci când participă la aceste evenimente. Școala 9 a întrebat reprezentanți ai părinților și elevilor, care în mod normal sunt organizatorii banchetelor, cum văd ei lucrurile.
Copiii din România vor continua să facă școală online de pe 11 ianuarie, când se termină vacanța. Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu susține că nu a avut suficient timp pentru a pregăti întoarcerea copiilor la școală, măcar a celor din clasele mici, dar se află pe lista de priorități. În contextul începerii vaccinării, există țări care au decis să își aducă măcar parțial elevii la școală din această lună. În Franța, copiii revin de azi, Italia, de pe 7 ianuarie, Germania pe 10, dar încă sunt discuții acolo, landurile nemțești având autonomie în a decide reîntoarcerea în clase și Marea Britanie pe 18, cu o întârziere de două săptămâni.
Războiul din Ucraina a pus familii cu copii pe drumuri. Am văzut imaginile sfâșietoare de la granițele românești, oameni cu viețile într-un bagaj și fețe plânse. Unicef estimează că în acest moment 350 de mii de copii ucraineni nu mai au acces la educație, dar aproape toți cei 8 milioane vor fi afectați într-un fel de conflict. Războaiele globale au răpit dreptul la educație pentru 27 de milioane de copii în acest moment.