Antonia Pup este coordonator advocacy la Societatea Academică din România și studentă la Istorie. A fost președinte al Consiliului Național al Elevilor în mandatul 2019-2020, poziție din care a militat pentru transport gratuit pentru toți elevii din România, legea privind garantarea accesului la educație online pentru elevi și profesori, dar și pentru susținerea Bacalaureatului în pandemie. A fost implicată în consultări cu factori decizionali de la nivel național și european, internațional (Banca Mondială) pentru conturarea unor politici educaționale.
La aerodromul din Iași, viitorii planoriști zboară deasupra vacanței de vară.
Scriitoarele Ioana Nicolaie și Adina Popescu au realizat pentru Școala 9 o scurtă listă cu cărți de citit în această vacanță pentru copii. Mai ales că elevii au primit o derogare de la teme, printr-un ordin de ministru. Și cum recomandarea epidemiologilor este să stea mai mult în casă, din cauza pandemiei, lectura este o activitate distractivă și educativă.
Andreea Ionescu, una dintre fondatoarele grupului civic „Părinții cer schimbare”, și psiholoaga Keren Rosner au explicat, într-o discuție cu Școala 9, de ce se simt copiii atrași de jocuri popularizate de TikTok. În ultima vreme, a făcut victime provocarea „Moneda rusească” prin care copiii ajung să se lovească și să se întreacă în vânătăi. De-a lungul timpului au mai existat jocuri pe rețelele sociale care au dus la accidentări grave, iar TikTok urmează să adopte noi reglementări care să le limiteze.