Este cercetătoare la Institutul de Filosofie și Psihologie „Constantin Rădulescu-Motru” al Academiei Române. De-a lungul anilor, a predat psihologia la universități din România, Canada și Franța. Printre volumele pe care le-a publicat se numără: „Patru femei, patru povești”, „Supuse sau rebele. Două versiuni ale feminității”, „Ea și El. Biografia unei relații”, „Sindromul Greta Garbo. Despre celebritate și anonimat”.
În mai puțin de două luni termin primul an din cei doi ai programului Teach for Romania și, coincidență sau nu, să intru în această comunitate m-a expus la tot felul de provocări de creștere, care de care mai interesante. Una dintre ele a fost și atelierul de amenajare a spațiului coordonat de minunata Maria Gheorghiu de la OvidiuRo, un context care a adus în sala Licuricilor din Orășeni-Deal atât colege de-ale mele din Teach, cât și reprezentanți ai inspectoratului școlar și colege educatoare din Ucraina.
În vreme de război și de pandemie, adolescenții au nevoie mai mult ca oricând ca familia și profesorii să fie atenți la nevoile lor și să îi sprijine în căutarea soluțiilor pentru tulburările psihice. În al doilea episod din seria Școala 9 despre sănătate mintală, „Cum te simți”, o adolescentă vorbește despre ce a ajutat-o pe ea să se echilibreze emoțional.
De Ziua Internațională a femeilor și fetelor din domeniul științei, Școala 9 se întoarce către poveștile tinerelor care au ales domeniul tehnic, sfidând preconcepțiile. În lume, 9 din 10 persoane au prejudecăți față de femei și fete, potrivit Gender Social Norm Index, citat de platforma Scena 9. Ne-am oprit spre elevele care merg la olimpiade și cele care s-au înscris la licee tehnologice, dar și către Anca Anghelea, cercetătoare la Agenția Spațială Europeană, care ne-a acordat un interviu.