E din Cluj-Napoca. A început să deseneze demult, dar abia de curând și-a găsit calea - desenele și intervențiile peste fotografia analog. Surprinde prin obiectivul aparatului umanul și realul la care mai adaugă un plus de naivitate și iubire prin desene, pentru că, știm cu toții, realitatea poate fi plictisitoare.
Două psihologe explică pentru Școala 9 posibilele motive pentru care elevul de la Colegiul „Ion Creangă” din București, în vârstă de 16 ani, și-a atacat profesoara de japoneză (26 de ani) cu un cuțit, în timpul orelor de curs. De la „generația copiilor crescuți fără limite” până la „influența jocurilor online” și „dezechilibre emoționale”.
Apariția aplicației ChatGPT, un chatbot cu inteligență artificială, a provocat dezbateri aprinse și a stârnit îngrijorări mai ales în domeniul educației. Întrebată, în limba română, ce este această aplicație, ChatGPT a răspuns că „este un model de limbaj dezvoltat de OpenAI, care poate fi utilizat pentru a genera text natural în diferite scopuri”. Între timp, compania spune că are în lucru și „un antidot”, adică o aplicație care să detecteze dacă un text e „probabil” scris de inteligența artificială.
Ion Stoica, cercetător și profesor la University of California din Berkeley, s-a întâlnit cu elevii Liceului Tehnologic „Clisura Dunării” din Moldova Nouă, Caraș-Severin, la a patra ediție a evenimentului „Care-i faza cu știința”. Elevii au vrut să știe de la specialistul în inteligență artificială mai multe lucruri despre Chat GPT, dar i-au cerut și sfaturi cu privire la o carieră în informatică sau științe. Elevii din Moldova Nouă au un club de robotică și au participat la competiția națională First Tech Challenge.