studentă

Corina Dimitriu

19 ani, studentă la Litere. Victimă fericită, învinsă iremediabil de cuvânt

Alte articole

Cancelarie

Editorial. Elevul, un Hamlet de circumstanță

De Monica Halaszi și Horia Corcheș

Să contest sau să nu contest, aceasta e întrebarea.

Aceasta este întrebarea pe care, ca profesori, o primim în fiecare an. Motivele sunt diverse: unii elevi se autoevaluează și nota primită nu este în concordanță cu așteptările lor (fie de-a lungul timpului s-au autoevaluat în mod obiectiv, inclusiv la simulări, fie constată o răsturnare a ierarhiei, fie au fost convinși de experiențele prietenilor din alte generații să încerce „o contestație”).

21.07.2021
REZOLVAT

Maria Gheorghiu, președintă OvidiuRo: „Așa cum ai ziua satului, să ai și ziua lecturii în fiecare localitate”

de Andreea Archip

REZOLVAT. În anii 2000, învățătoarea Maria Gheorghiu pornea la pas împreună cu activista americană Leslie Hawke prin satele din Bacău să-i aducă pe copii la școală și mamelor să le găsească de muncă. Două decenii mai târziu, proiectele OvidiuRo pornite în câteva localități au devenit programe naționale, chiar și legi. Invitată la podcastul REZOLVAT pe tema literației, Maria Gheorghiu vine tocmai la fix cu o propunere, într-un an electoral în care românii sunt chemați de încă trei ori la vot și implicit la petreceri câmpenești: ziua satului să fie dublată de ziua lecturii în fiecare localitate.

26.09.2024
Laborator

Despre „perlele” elevilor de la examene: „Este un bullying colectiv”

de Medeea Stan

În fiecare an, după probele la Evaluarea Națională și Bacalaureat, se răspândesc în mass-media și pe rețelele de socializare „perlele” elevilor de pe foile de examen. Școala 9 a întrebat un psiholog, un specialist în educație, două profesoare de română și un profesor de sociologie ce se ascunde în spatele acestor greșeli gramaticale și de conținut ale absolvenților și ce spune despre societatea noastră faptul că arătăm cu degetul erorile unor copii. 

05.07.2021