reporter

George Herlaș

George Herlaș este student la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și s-a alăturat echipei Școala 9 pentru că spune „da" oricărei provocări. Prin jurnalism, vede o misiune de a aduce valoare cititorilor și întregii comunități.

Alte articole

Clasă

Educația în lume. Elevii austrieci se vor putea vaccina în școli. În Franța profesorii vor dezbate tema vaccinării la clasă

de Medeea Stan. Foto: Vlad Chirea

Vaccinarea elevilor și studenților este unul dintre principalele subiecte discutate în spațiul public peste graniță. Austria o să le ofere elevilor din toamnă șansa să se vaccineze în școli, Franța le propune profesorilor să organizeze dezbateri despre vaccin în clase, în urma cărora copiii să-și formeze propria opinie, iar mai multe universități din SUA o să le impună studenților să se vaccineze, în timp ce altele vor îndemna la responsabilitate. * În capitala Germaniei încep școlile de vară pentru elevii care vor să recupereze orele din pandemie, în special din familii de imigranți sau cu venituri mici. 

27.06.2021
Laborator

Cum le afectează pe tinere clipurile despre frumusețe de pe Tik Tok și Instagram

de Medeea Stan

Rușine față de propriul corp, asta simt tinerele după numai șapte minute în care au urmărit „conținut despre frumusețe”, arată un studiu desfășurat recent în Australia, la care au participat 100 de femei între 17 și 25 de ani. Astfel apar și tulburările de alimentație. În ultimii ani, aproape s-a dublat numărul persoanelor afectate de această boală psihică. Eating Disorders Victoria, o clinică care oferă servicii de sănătate mintală, a înregistrat o creștere de 300% între 2021 și 2022. 

07.10.2022
Laborator

Centre studențești pentru tinerii gay: „E un spațiu în care te simți acceptat și împărtășești experiențe cu alții care au trecut prin aceleași lucruri”

de Medeea Stan

Trei centre studențești pentru tineri LGBT s-au deschis, anul trecut, în București, Timișoara și Cluj, prin proiectul Campus Pride, inițiat de Asociația MozaiQ. Aproape 250 de studenți s-au adunat până acum la întâlnirile săptămânale, unde au vorbit despre nevoile lor în mediul academic. Își doresc, de pildă, ca prezența lor în universitate să fie recunoscută și să aibă mai mulți aliați printre profesori, cărora să le ceară sprijinul dacă sunt discriminați. 

27.10.2022