Traducătoare „de meserie”, lingvistă din pasiune, citește până și etichetele de pe detergenți și nu înțelege o lume fără 4000 de semne pe zi.
Pandemia de COVID - 19 provoacă îngrijorări la nivelul întregii planete, din cauză că numărul de șomeri sub 25 de ani este în creștere. În SUA, tot mai multe școli organizează cursurile în parcuri sau în parcări ca să protejeze copiii de riscurile infectării cu virusul SARS-CoV-2. Germania, Austria și Canada vin în sprijinul familiilor cu copii mici. În Jaisalmer, unul dintre cele mai sărace orașe din India, va fi construită prima școală de fete, iar Egipt vrea să construiască 52 de universități până în 2032.
Sicilia, insula italiană preferată de turiști pentru câmpurile sale întinse de portocali și coastele scăldate de apă smarald, este cunoscută în toată lumea și ca locul nașterii mafiei. În orașul Palermo s-au dezvoltat în ultimii ani organizații care luptă deschis împotriva mafiei și care încearcă, la școală și în afara ei, să formeze noi generații de copii și tineri pentru care mafia nu mai este o normalitate. Școala 9 a participat la unul dintre tururile ghidate organizate de Asociația Addiopizzo, care sprijină italienii să se opună mafiei, și a vorbit cu Chloé Tucciarelli, una dintre fondatoare, despre acțiunile lor pentru a forma o societate „mafia free”.
„La şcoală, am ştiut să răspund pentru că învăţasem deja aici”. În mijlocul uneia dintre comunitățile vulnerabile din cartierul Fabric din Timișoara, Asociația Merida organizează ateliere educaționale gratuite pentru copii. Ei învață de la engleză la cursuri de gătit, breakdance și gimnastică. Elena Tănase, fondatoarea asociației, crede că educaţia de calitate nu trebuie să fie doar pentru cei care își permit să o plătească.