Ovidiu Bădescu

Ovidiu Bădescu este profesor de matematică la Colegiul Național „Traian Lalescu” din Reșița și profesor asociat la Universitatea de Vest din Timișoara, Departamentul de Științe ale Educației, unde predă cursurile de „Matematica și  Didactica predării  matematicii”, și la Centrul Universitar UBB din Reșița, Departamentul de Științe ale Educației, unde predă cursul de „Strategii de dezvoltare a gândirii critice”. Când nu e la școală cu elevii, rezolvă pentru ei exerciții și probleme pe canalul său de YouTube, „Mate pentru toți”. A creat platforma Edu for Life, unde a adunat o comunitate de zeci de profesori și învățători care oferă meditații gratuite copiilor.

Alte articole

Clasă

Cum să crești un copil de succes. Sfaturi de parenting de la o mamă a trei fiice cu cariere de succes: două conduc companii IT și una este medic

de Adelina Mărăcine FOTO Dumitru Angelescu

Dezvoltarea curiozității, bunătății și inteligenței emoționale la o vârstă fragedă îi va ajuta pe copii să reușească la vârsta adultă. Dar există o abilitate pe care părinții nu pun accent suficient de mult pentru copiii lor astăzi: autoreglarea, explică jurnalista, profesoara și scriitoarea americană Esther Wojcicki, în vârstă de 81 de ani.

24.03.2023
Laborator

Legile educației au fost adoptate de Guvern și merg în Parlament. Salarizarea profesorilor a fost eliminată din actul legislativ

de Andreea Archip

La o lună după ce au fost făcute publice, Legea învățământului preuniversitar și Legea învățământului superior au fost adoptate în Guvern și urmează să meargă în dezbatere parlamentară. Față de varianta publicată pe 27 februarie, ministra Ligia Deca a spus după ședința de Guvern de astăzi că a fost eliminat capitolul ce priveau salariile profesorilor, ce urmează să fie stipulate de legea salarizării.

29.03.2023
Cancelarie

Colegiul Silvic din Câmpulung Moldovenesc a accesat fonduri europene de peste 700 de mii de euro. Directoarea Alina Cuciurean: „Așa trebuie să fie în fiecare școală”

de Andreea Archip

Stagii de practică pentru elevi în țară și străinătate și burse săptămânale, cursuri pentru profesori și un proiect de educație ecologică. Toate aceste programe cu fonduri europene de 700 de mii de euro sunt în desfășurare la Colegiul Silvic „Bucovina” din Câmpulung Moldovenesc. Liceul are laboratoare moderne și un simulator de vânătoare care l-au transformat într-unul dintre cele mai râvnite din zonă. La cârmă este directoarea Alina Cuciurean care fără să fi făcut cursuri de antreprenoriat, a învățat că nu poți aștepta mereu „să primești de sus”.

21.01.2021