Educația la distanță pune atâta presiune pe elevi, încât se poate ajunge și la sinucidere. S-a întâmplat cu doi liceeni din Indonezia. În timp ce Ungaria le oferă elevilor internet gratuit, Italia caută soluții să deschidă școlile în siguranță în ianuarie. Profesorii din Norvegia au fost atât de marcați de tragedia din Franța, când un coleg de-al lor a fost decapitat, încât nu mai vor să le arate caricaturile cu Profetul Mohamed elevilor la ore. Selecția Educația în lume din această săptămână.
Ligia Deca, ministrul Educației, a făcut public, pe 27 februarie, după mai multe luni de așteptări, proiectul legislativ al educației. Legile „România Educată”, care urmează să intre în dezbaterea Parlamentului, au trezit noi discuții în spațiul public. Admiterea la liceu, noul bacalaureat, materiile opționale sunt câteva dintre punctele ce încă ridică nemulțumiri. Școala 9 a vorbit cu reprezentanți ai elevilor și ai părinților, care explică ce măsuri cred că nu vor funcționa.
Să-i faci pe copii să citească în era Tik Tok poate fi o provocare pentru mulți părinți. A fost și pentru Nicoleta Fotău care nu reușea să-l convingă pe fiul ei Antonio să deschidă vreo carte. Asta până când a început să scrie special pentru el. În 2018 i-a dat viață lui Titi, primul erou al vieții de zi cu zi care să-i facă pe copii să se regăsească în cărți. Apoi, inspirată de cei mici, a făcut personaje din „Nu vreau” și „Nu pot”.