Colaborator

Alexandra Țipțer

Reporter cu 21 de pălării colorate, pasionată de teatru și cărți polițiste.

Alte articole

Clasă

[Vara mea] Lecția de română

de Irina Tacu, fotografii de Matei Bumbuț

La doi ani de când părinții lui au venit din Iran în România, Barbod se pregătește pentru clasa a IV-a în București și profită de vacanța de vară ca să învețe mai bine limba română.

22.08.2018
Clasă

O profesoară americană face lecții de artă online cu elevii din Kievul bombardat: „Mulți își doresc să le fie distrasă atenția și să își exprime sentimentele”

de Medeea Stan

Shanna Griffus, profesoară de arte vizuale la Școala Internațională din Kiev, a plecat în SUA, țara natală, cu o lună înainte să izbucnească războiul. A continuat, însă, să-și țină orele online, dar cu reguli noi: elevii rămași în Ucraina pot oricând să iasă din lecție dacă pornesc alarmele și trebuie să se adăpostească în buncăre. Copiii au impresionat-o, a povestit ea într-un interviu pentru Școala 9, prin „încercarea lor de a se agăța de orice formă de normalitate”. În ciuda fricii permanente, mulți încearcă să fie prezenți și îi trimit temele: desene inspirate de viața în timpul războiului.

 

 

14.03.2022
Laborator

Viața adolescenților pe rețelele de socializare în 2022: „Când eram mai mici, nu aveam stres, gânduri exagerate sau nesiguranță”

de Medeea Stan. Foto: Dumitru Angelescu

80% dintre adolescenți consideră că rețelele de socializare îi ajută să păstreze legătura cu prietenii, însă o treime dintre ei spun și că se simt copleșiți de conținutul acestor platforme, arată un sondaj al Pew Research Center, think tank din Statele Unite. 31%, de pildă, au impresia că prietenii îi lasă pe dinafară. În plus, se simt presați să publice la rândul lor conținut, ca să primească tot mai multe like-uri și comentarii. Școala 9 a scris în acest an despre impactul social media și asupra adolescenților din România. 

29.12.2022