Am ajuns cu povestirea istoriei României ceva mai aproape de contemporan, la cele șapte constituții pe care le-a avut țara noastră și la perioada neagră a comunismului de sub conducerea lui Dej și a lui Ceaușescu. Profesoara Gabriela Nedelcu face o trecere în revistă a celor mai semnificativi ani în schimbarea României de după 1900 și prezintă cum a arătat țara noastră în perioada Războiului Rece. Iar noi încheiem, astfel, seria de bac plannere. Mult succes la examen!
200 de elevi din România și din Republica Moldova au învățat să se pună în papucii celorlalți, într-un proiect al ONG-ului Terre des hommes. Jocurile au fost principala metodă folosită pentru prevenirea oricărei forme de violență. „Au rămas în spate sau au ajuns în față bazat pe lucruri pe care nu au cum să le controleze: dacă există sau nu bani în casă, faptul că ești băiat sau fată, dacă ai mulți frați sau nu”, a explicat coordonatoarea proiectului.
După ce împlinesc 16 ani și intră în penultimul an de liceu, elevii din Marea Britanie își pot alege câteva materii pe care să le aprofundeze. La fel ca adolescenții români axați pe filologie, englezii care se hotărăsc pentru științe umaniste și alte specializări nu mai învață matematică. Rishi Sunak, premierul Marii Britanii, consideră, însă, că e important ca toți elevii să-și dezvolte competențele matematice de bază până la absolvirea liceului. Prim-ministrul încă nu are un plan concret, scrie BBC, iar el va trebui să țină cont și de vocile critice, care atrag atenția că nu ar exista suficienți profesori pentru această materie.