Pe lângă joaca serioasă cu copiii de la grădiniță, sunt contributor la două publicații online, Elita României și Viitorul României și realizez interviuri ce promovează valorile românești. Nutresc sentimente față de țara noastră, ba chiar descopăr că pot contribui un strop la îmbunătățirea ei prin meseria pe care mi-am ales-o.
Se spune că totul este interconectat în viață - un singur moment, o singură persoană poate schimba totul. Într-o secundă viața poate fi un lucru și în următoarea ceva cu totul diferit. Aceasta este și povestea profesoarei de fizică Lilianei Grigoriu. Pentru ea a fost momentul acela când a cunoscut profesoara potrivită. Speră astăzi, după 40 de ani la catedră și trei de pensie că sunt câțiva dintre foștii ei elevii care gândesc la fel astăzi despre ea.
Școala 9 i-a întrebat pe elevi ce vor ei de la școală, cum ar trebui să arate examenele, ce și-ar dori să conțină programa și care sunt calitățile pe care le apreciază la profesorii lor. Astăzi, publicăm primele rezultate ale sondajului online, deschis timp de o lună: niște opinii sincere, necenzurate, ale actualelor generații de elevi, despre imaginea școlii ideale și îmbunătățirile pe care i le-ar aduce.
Cum este organizată o catedră de științe în țări precum Australia și Germania? Cum colaborează profesorii între ei ca să livreze cea mai bună învățare către elevi? La podcastul REZOLVAT, am vorbit cu profesorul Constantin Lomaca, cu experiența sa în cele două sisteme de învățământ, despre soluțiile care ar putea să crească nivelul alfabetizării științifice și alfabetice și în România.