George Herlaș este student la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și s-a alăturat echipei Școala 9 pentru că spune „da" oricărei provocări. Prin jurnalism, vede o misiune de a aduce valoare cititorilor și întregii comunități.
Fie că vorbim despre școală, familie sau societate, greșelile sunt inevitabile – dar și pline de lecții. În noul număr Scena9 #6, colegii noștri au ales să exploreze tema greșelii din perspective diverse: personale, educaționale și culturale. De ce greșim? Cum ne afectează greșelile? Și, mai ales, cum putem învăța din ele?
Numele ei este pe buzele tuturor. Muzica ei răsună în toate colțurile lumii. Fanii îi recită versurile de mai bine de 15 ani. Mai nou, fac și analize pe text, cu dicționarul în față. Fanii români ai lui Taylor Swift și profesorii de limba engleză comentează versurile de pe albumul plin de arhaisme al artistei și vorbesc pentru Școala 9 despre influența culturală pe care o are asupra unei generații. Bonus, un glosar cu toți termenii pe care cântăreața i-a readus în actualitate, numai bun dacă te pregătești de Olimpiadă sau examenele Cambridge.
Un nou studiu arată că o educație bună și învățarea pe termen lung au un efect pozitiv asupra creierului nostru, pe măsură ce îmbătrânim. Practic, cu cât ne antrenăm mai mult creierul prin studiu, cu atât scad șansele să dezvoltăm o afecțiune neurologică, potrivit Science Daily.