Continuăm seria de interviuri „Scriitori de manual”, prin care intermediem întâlniri între cititorii noștri și autorii români ale căror texte se găsesc în cărțile școlare. Săptămâna aceasta l-am întrebat pe Dan Coman, profesor de filosofie la Colegiul Național „Liviu Rebreanu” din Bistrița, poet și romancier, despre orele de mate și română de când era elev și despre primele iubiri din adolescență. La liceul sportiv, unde a predat după facultate, și-a adaptat metoda și a creat o strategie pentru un meci de fotbal în care Platon și Aristotel jucau în atac. Elevii de-a VIII-a pot citi două texte de-ale lui în manualele de română ale editurilor Corint și Art.
Cum încearcă un director de liceu să-și convingă colegii profesori că predarea nu e despre ei, ci despre elevi, și cine încearcă să îl sprijine.
Spectacolul de teatru „ACROBAȚII – 7 zile din viața unor profesori de țară”, despre viața a cinci cadre didactice de la o școală gimnazială din mediul rural, a avut premiera în septembrie, la Teatrul Evreiesc de Stat din București. Într-un interviu pentru Școala 9, regizorul David Schwartz explică de ce a ales să aducă pe scenă perspectiva profesorilor, care adesea pierde teren în favoarea punctului de vedere al elevilor și părinților. Spectacolul poate fi văzut și pe data de 22, respectiv 23 septembrie, la Centrul Replika.