Cel mai mult pe lume îmi place să fiu reporter. Nu știam asta când am dat la Facultatea de Jurnalism la Iași, dar am avut fler. Până la Școala 9, în cei 18 ani de presă, am fost redactor-șef la „Opinia Studențească”, reporter la Evenimentul Zilei, Adevărul, TVR - Departamentul Știri, Digi 24 și la Libertatea. Îmi place să fiu pe teren, să vorbesc cu oamenii, să filmez, să montez, să documentez, să scriu.
Cum arată o școală în care „nevoile speciale” sunt văzute ca potențial, nu ca o condamnare?
11 septembrie a reprezentat anul acesta începerea școlii nu doar pentru elevii români, ci și pentru mii de elevi ucraineni refugiați în România. Între 30 și 50% dintre ucrainenii refugiați în Europa sunt copii și doar jumătate dintre ei au fost înscriși în țările gazdă în sistemul educațional, potrivit unui raport publicat de Agenția ONU pentru Refugiați. Unii dintre elevii ucraineni continuă să studieze online cu profesori din Ucraina, ei neștiind nici acum dacă studiile din România le vor fi recunoscute.
Din septembrie 2023, școlile profesionale vor fi înlocuite de liceele tehnologice care vor fi obligate, potrivit noilor propuneri din Educație, să rămână fidele filierei lor, adică fără clase vocaționale sau teoretice. Conducerea Liceul Tehnologic „Nicolae Iorga”, din orașul Negrești, județul Vaslui, a lansat o petiție online prin care cere Ministerului Educației o excepție de la regulă: orașele mici, cu un singur liceu, să-și păstreze clasele de până acum. Altfel, copiii din medii defavorizate riscă să rămână fără opțiuni.