A terminat Facultatea de Jurnalism din București și a început să lucreze în presă în 2016, în primul an de studii, la agenția de presă News.ro. Din 2018 învață să vadă poveștile din spatele știrilor, ca reporter Libertatea. Scrie despre oamenii care schimbă câte puțin societatea, despre mediu și animale, și acoperă domeniul administrației publice locale. Îi place Harry Potter, are doi motani răsfățați și crede că locul stafidelor nu este în prăjituri.
După jumătate de an în care am stat cu copiii acasă, căutând resurse fizice și emoționale să rezistăm, a început școala. Ușurare sau frică? Sau ambele? Indiferent de ce simțim, e clar că dacă părintele e anxios și copilul va fi la fel, dacă părintele e nervos, se va vedea asta și la copil.
Activista de mediu din Suedia Greta Thunberg (18 ani) i-a ironizat pe marii lideri ai lumii într-un discurs ținut la evenimentul Youth4Climate din Milano, Italia. A fost numit „discursul bla bla bla” de către presa internațională. Tânără de 18 ani a vrut să evidențieze că acțiunile de protest ale elevilor din toată lumea pentru protecția mediului, inițiate în urmă cu patru ani, nu sunt doar o joacă de copii. S-a terminat cu discursurile „de activiști care îmbrățișează iepurași”, a spus activista. La evenimentul din Italia, tineri din 197 de țări s-au pus la masă ca să creeze politici publice pe care le vor înainta miniștrilor mediului care vor participa la conferințele Națiunilor Unite pentru schimbări climatice. Iată discursul său integral.
Cei în jur de 130 de mii de elevi care susțin astăzi prima probă a examenului de bacalaureat 2023 au avut la primul subiect de rezolvat mai multe cerințe pe baza unui text de George Călinescu - „Ion Creangă. Viața și opera”. La Subiectul al doilea cerințele s-au bazat pe o poezie de Alexandru Vlahuță, „A mele visuri”. Subiectul al III-lea le-a cerut elevilor de la Real să scrie un eseu în care să prezinte particularitățile unui text narativ studiat aparținând lui Liviu Rebreanu sau Camil Petrescu. Elevii de la Uman în schimb au avut o caracterizare de personaj dintr-o operă la alegere tot din aceiași doi autori.